viernes, 8 de febrero de 2013


Investigació 1. Identificació de la substància utilitzada per a endolcir tres mostres.

-Introducció: Els glúcids senzills són cristal·lins, incolors o blancs i de sabor dolç. S’utilitzen per a endolcir diversos aliments. També tenen una aportació calòrica important. Per a que no aporten moltes calories  des de fa alguns anys s’utilitzen per endolcir aliments els edulcorants artificials. En aquesta pràctica ens han donat tres substàncies mesclades amb aigua: mel, sucre de taula i edulcorant artificial.

-Objectiu: Ens donen les tres substàncies anteriors sense saber quina és quina, nostre objectiu és identificar aquestes substàncies i dir quina és cada una.

-Material:
·        3 tubs d’assaig
·        Gradeta
·        Sucre
·        Mel
·        Sacarosa
·        Aigua destil·lada
·        Reactiu Fehling A i B
·        Pipeta
·        Pereta de tres vies
·        HCl(àcid clorhídric)
·        Placa d’inducció
·        Pinzes

-Procediment:

8-1-13
Aquest primer dia el utilitzàrem per a buscar informació sobre les tres substàncies i per a saber els procediments que tindríem que realitzar a continuació.

10-1-13
Primer s’hi identifica la mel fent la prova del Fehling explicada en darreres pràctiques, per a saber quina és la mel.
Agafem, amb 3 pipetes distintes, 3ml de cada una de les substàncies i les fiquem en el seu corresponent tub d’assaig. Afegim 1ml de Fehling A i B a cada un dels tubs i ho calfem durant aproximadament 3-4 minuts.

Resultats:


1
2
3
+ o -
-
-
+
Reductor
No
No
Si

Conclusió: Açò vol dir que la mel és el 3.

15-1-13
Per a les substàncies 1 i 2, que són les que ens queden per identificar, farem una hidròlisi per a trencar el enllaç del sucre i saber quin és. El que queda serà l’edulcorant artificial.

De les dos substàncies fiquem 3ml de cada una al seu tub d’assaig corresponent i tirem 10 gotes de HCl, ho calfem uns 5 minuts i  posteriorment fiquem els dos tubs a refredar en aigua a temperatura ambient.

Una vegada gelats fem la prova del Fehling, el que ens dona positiu és el sucre i l’altre el edulcorant artificial.

Resultats:

1
2
+ o -
+
-
Reductor
Si
No

Conclusió: El 1 resulta ser el sucre i el 2 per eliminació el edulcorant artificial.

No hay comentarios:

Publicar un comentario